18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNonconformism intr-o locuinta de bloc

Nonconformism intr-o locuinta de bloc

Nuante vesele, forme atipice si asocieri inedite de obiecte si decoratiuni contureaza o abordare personalizata, ce poate schimba radical imaginea oricarui apartament.


Un cuplu poate miza in reamenajarea locuintei si pe sugestiile designerilor. Spatiile extinse in zona de zi si gruparea functiunilor in dormitor sunt transformari ce „sparg“ tiparele, iar finisajele si obiectele pot sa accentueze un stil aparte, nonconformist. Prin variate cosmetizari, imaginea oricarui apartament poate fi personalizata. Totodata, structura blocului poate permite extinderi ale bucatariei si dormitorului matrimonial, degajând noi incaperi, fluidizând traficul in zona centrala a locuintei si oferind prilej asocierii de functiuni in zona de odihna. Transformarile pot viza obtinerea unui aspect cu totul diferit pentru o locuinta de bloc si totodata reconfigurarea incaperilor pentru mai mult spatiu. Livingul, desi a fost pastrat ca dimensiuni, dupa cosmetizare pare mult mai generos datorita mobilierului fix realizat din gips-carton si mai fluid prin inlocuirea usii comune cu un glasvant, inglobat cromatic si volumetric de rafturi fixe mult accentuate prin nuante puternice de albastru si orange. Folosite ca zone de expozitie, ele sunt concepute cu forme simetrice, linii simple, clar conturate. In desfasurarea ampla a niselor albastre, central poate fi realizat un loc special pentru televizor, care poate fi orientat cu usurinta in unghiul dorit pentru o vizionare optima.


Decor exotic


Obiectele decorative, preponderent exotice, pot fi achizitionate inainte de reamenajarea apartamentului. Intr-un astfel de spatiu, la mare cautare pot fi piesele de mobilier vechi – fotolii, masute ce marcheaza zona de conversatie. Pardoseala din placi ceramice spaniole poate avea nuante calde, in contrast cu albastrul intens al mobilierului fix. Un accesoriu care sporeste personalitatea incaperii si adauga o nota de nonconformism il constituie draperiile din voaluri. In zona bucatariei pot fi „operate“ mai multe modificari constructive, respectiv desfiintarea holului de la intrarea in casa si a debaralei, a usilor interioare corespondente accesului catre bucatarie si ale debaralei. De asemenea, zona aferenta bucatariei poate fi inglobata in spatiul acesteia. Poate rezulta asadar o bucatarie degajata, in care locurile electrocasnicelor si ale mobilierului sunt bine stabilite, lasând libertate de miscare si posibilitatea desfasurarii optime a activitatilor specifice din aceasta zona.


Asociere inedita de functiuni in zona de noapte


Daca in zona de zi accentele moderne isi pot face simtita prezenta prin cromatica, finisaje si designul mobilierului, in dormitorul matrimonial nonconformismul poate fi materializat prin asocierea de functiuni, respectiv dormitor si baie in acelasi spatiu. Cele doua functiuni pot coexista in ansamblul unei singure incaperi in ideea de relaxare si odihna. Pentru inglobarea cazii de tip jacuzzi in dormitor se pot face unele transformari constructive. Planul apartamentului poate permite o reamenajare relativ usoara in zona, deoarece initial in vecinatatea dormitorului se afla o toaleta de serviciu. Existenta conductelor de apa si peretii subtiri de compartimentare din BCA nu pot crea probleme in extinderea dormitorului si instalarea cazii jacuzzi.


Pentru a da o nota de intimitate coltului unde se afla cada, designerul poate propune realizarea unui zid decupat din caramizi de sticla. Acesta are rolul de paravan, orientând privirea la intrarea in dormitor spre pat si fereastra, mascând baia. O solutie cât se poate de nonconformista, asocierea aceasta de functiuni poate sa confere o cu totul alta perspectiva asupra posibilitatilor de reamenajare intr-o locuinta de bloc. Iar nuantele vesele, puternice, formele atipice, obiectele, decoratiunile si mobilierul, interesant mixate, compun un decor original, personalizat, tineresc.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS